Σελίδες

12 Δεκεμβρίου 2008

Συνέδριο για τη διαχείριση Αστικών Απορριμάτων

Το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος, τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.) και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ Περιβάλλοντος) και του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP-MAP) διοργανώνουν το: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: με έμφαση στην Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για την Επίτευξη Γενικής Συναίνεσης μέσω Διαβουλεύσεων και την Εξεύρεση Αειφόρων Λύσεων 17-18 Δεκεμβρίου 2008, Ξενοδοχείο Divani Acropolis Palace, Παρθενώνος 19-25, Πλάκα, Αθήνα.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και συμβάλλει στις δραστηριότητες της Ευρω-Μεσογειακής πρωτοβουλίας "Horizon 2020" για την Απορρύπανση της Μεσογείου μέχρι το έτος 2020, ένα από τα τρία πρωτεύοντα θέματα της οποίας είναι τα αστικά απορρίμματα. Κύριος σκοπός του Συνεδρίου είναι η προσέγγιση του θέματος μέσα από τρεις διαφορετικές ιδιαίτερα σημαντικές πτυχές που αφορούν το σύνολο των πολιτών και των αρμόδιων αρχών: την τεχνολογική, την συμμετοχική/ θεσμική και την οικονομική/λειτουργική.
Το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες και τους εκπροσώπους αρμόδιων φορέων την δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες γύρω από επιτυχημένα παραδείγματα και σύγχρονες τεχνικές, καθώς και απόψεις για τις αναγκαίες και ικανές συνθήκες, για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Οι γλώσσες εργασίες του συνεδρίου θα είναι Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Όσοι ενδιαφέρεστε στείλετε συμπληρωμένη την φόρμα εγγραφής μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου με Φαξ: 210 3317127 ή e-mail: info@mio-ecsde.org , Πληροφορίες τηλ.: 210 3247490, 3247267.

Δεν υπάρχουν σχόλια: